Mai repede cu anticorupția, că se întorc corupții

Se întâmplă ceva periculos pentru țară. Politicienii loviți de DNA s-au întors pe baricade.
Unii nici n-au plecat, au stat cu nesimțire pe mai departe pe locurile lor, alții au dat un ocol pe-afară și au intrat din nou.

Și-acum, la alegeri, vin cu o chestiune foarte perversă: domnule, să voteze poporul! Să vedem ce vor oamenii!
Ca și cum, vezi Doamne, dacă oamenii te-ar vota, asta înseamnă că Justiția, gata, trebuie să recunoască votul oamenilor.
Cumva, la alegeri, ideea lor e că oamenii se transformă în jurați. Băi, mi-am pus votul pe Vanghelie, asta înseamnă că el e nevinovat.

Aici e pericolul! Asta vor să inducă acum cei anchetați: domnule, dacă oamenii ne votează, ar fi cazul să ne lăsați în pace. Adică, oamenilor nu le pasă că suntem corupți, ei ne votează, nu vedeți?

Lucrurile sunt deci, mai în favoarea lor decât erau înainte: acum oamenii știu că politicienii au pete și totuși îi aleg. Cum ar veni, mai ușor cu anticorupția, că oamenii ne plac așa cum suntem.

De-asta zic: dosarele astea, care tot stau în cercetare, ar trebui să ajungă mai repede în instanță. Și judecătorii ar trebui să dea mai repede niște decizii…

Nu că s-ar termina cu anticorupția, n-o să se termine niciodată, ci ca să se ajungă mai repede la soluții în dosare despre care se vorbește toată ziua la tv.
Și ar mai fi o chestie. În legătură cu soluțiile. Sigur, trebuie să fie legale, na! Dar când unui Cocoș care a luat zeci de milioane de euro îi dai doi ani cu suspendare și unuia care a furat trei cocoși dintr-o bătătură îi dai trei ani cu executare anticorupția devine ridicolă, nu credeți?