Isteria se repetă

în Starea nației / Starea zilei
15
iunie
2'
2

Hai, că s-a rezolvat cu abuzul în serviciu…
Au stat judecătorii de la CCR cât au stat, s-au gândit, s-au agitat… Ce vorbești, frate, dacă nășteau nu se chinuiau așa!
Ăă, a durut domnu’ Zegrean? Ce e, băiețel, fetiță? Să vă trăiască.

Nu, că ajunsesem de tremura carnea pe mine. Scăpaseră niște jurnaliști hățurile logicii: ”Vor scăpa corupții, se vor umple străzile de hoți, ne vor da în cap la colț de stradă…” Mai ușor, băieți!
Mai ales că străzile SUNT pline de corupți, na, ăsta e brandul nostru!

Articolul cu pricina din Noul Cod Penal a fost declarat de CCR “parțial” neconstituțional.
Și cred că e foarte bine: nu se poate ca într-o lege să existe formulări de genul: îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuțiunilor de serviciu într-un MOD DEFECTUOS.
Nu poate să existe o astfel de formulare atât de vagă, MOD DEFECTUOS, într-o lege.
Eh, judecătorii au zis: reformulați, să fie clar, și asta e tot. Nu scapă nici un corupt, nu se închide nici un dosar.

Legat de isterizarea populației, pusă în operă de jurnaliști care apără instituții, nu cetățeni: vi se părea normal să existe o astfel de formulare într-o lege pe baza căreia sunt trimiși niște oameni la pușcărie?
Eu cred că DNA trebuia să fie primul care să zică: vrem o formulare mai clară, concisă, limpede…
Adică, asta cu claritatea formulărilor și definirea exactă a termenilor se face în anul I la Drept, e ceva ce ține de principiile fundamentale ale dreptului.

Dar îți aduci aminte cine a făcut acest Cod. Păi, printre făcători, doamna Bica însăși, cea care a contestat la Curte articolul.
Gata, ne liniștim, da, producția de corupți merge mai departe!
Și, cum ziceam: DNA-ule, nu de noi, cetățenii, trebuie să te iei, ci de ăștia care au făcut un Cod Penal prost sub ochii tău, iar tu nu ai zis nimic.


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Să nu ne facem de râs!

  • Patrarule ai dat-o in bara de data asta! Dar iti pun o singura intrebare: Cum dovedesti tu ca , a iti bate joc de cetateni, in calitate de functionar public, este o infractiune? Cum dovedesti tu, ca o amanare de, sa zicem 3 luni, a unei decizii ( oricare ar fi ea ) in folosul cuiva, este o ilegalitate? Asta inseamna compotament „defectuos”,nu?
    Este o bataie de joc aceasta decizie. Un mesaj scurt catre cei din administratii: guys, bagati blana, acum e mai usor!

    • E amuzant ce spuneți. Bătaia de joc la adresa cetățenilor se pedepsește cu pușcărie? Unde? Eu zic să-i ucidem în piață pe funcționarii care își îndeplinesc defectuos sarcinile de serviciu. Dumneavoastră, dacă greșiți la muncă sau nu faceți ceva cum trebuie, vă trimit la pușcărie șefii? Stimate domn, în opinia mea, ca apărător al drepturilor cetățenilor, și nu ca apărător al unor instituții de forță ale statului, ideea că un om nevinovat poate să meargă la pușcărie pentru că cineva a văzut ceva ”defectuos” în activitatea lui e îngrozitoare. Iar legile trebuie făcute în acest spirit, pentru a preveni o astfel de posibilitate. La fel ca doamna Prună, de la Justiție, sunteți de părere că drepturile omului sunt un moft. Dar de-aia e frumoasă democrația. Că puteți să credeți ce vreți, atâta vreme cât opinia dumneavoastră nu e transpusă în legi abuzive. Mulțumesc pentru opinie, mi-a întărit convingerea că am dreptate în ceea ce susțin. Cred că ați plecat pe o fentă periculoasă. Numai bine!

  • >