Victore, Traiane, deci nu!

în Starea nației / Starea zilei
25
august
3'
4

Toți cei care conduc la un moment dat, deși pleacă fugăriți de popor, cu câinii pe urmele lor, prin ploaie de pietre, au credința că vor fi regretați.
O să vedeți voi!… O să plângeți după mine, o să mă rugați în genunchi să mă întorc, și n-o voi face…

Deci, domnule Băsescu, domnule Ponta, nu. Simplu, mai simplu de atât nu putem să v-o spunem: Nu.
Noi nu am dus-o niciodată atât de bine încât să regretăm ceva. Poate stră-străbunicile noastre să-l regrete pe Carol I. Dar nici ele, că nu făceau parte din clasa privilegiată sau din cei câțiva afaceriști ai vremii.
Marele nostru regret nu e legat de vreo vreme de aur a României, de nu știu ce lideri, nu. Mai degrabă avem regrete legate de viitor, decât de trecut. Avem regrete că și copiii noștri o vor duce la fel de rău ca noi.

Și când oamenii zic că era mai bine pe vremea lui Ceaușescu nu o fac pentru că era atunci mai bine, ci vor să arate cât de jalnici sunteți voi și ce ați făcut din țara asta. Gen: băăă, până și prostul ăla, care ne ținea în frig și foame, săraci și lipsiți de drepturi, până și ăla era mai bun ca voi. Deși trebuie să fii deranjat la mansardă să susții că era mai bine înainte de 89.

Deci nu. Nu ne mai explicați pe Facebook ce proști sunt ăștia care ne conduc acum. Doar pentru faptul că sunt alții e de ajuns.
Nu ne mai spuneți cât de buni ați fost.
Cum să vă zic, dar în politică e ca la bancuri. Dacă nu râd oamenii, las-o așa, nu mai explica poanta că nu faci decât să-i jignești. Și nu, nu am râs la bancul vostru. A fost o glumă proastă.

Sunt înduioșători acești doi băieți: Băsescu și Ponta, cum ne tot explică ei bancul. Ei cred că sunt atât de diferiți unul de altul. Nimic mai fals.
Nu mai suport să-i văd zilnic cum își creează fiecare propria statuie. Zi de zi, ies pe Facebook în salopete, cu sacul de ciment în spate și își fac statuie. Ce buni au fost, ce tari, ce au făcut ei din țara asta, cum au fost neînțeleși, lucrați pe la spate, forțați să plece, atacați josnic…

Alo, Victore, nea Traiane, deci, nu!


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Lasă, că la noi nu vine!

    • Am facut un comentariu decent, consider eu. I-am facut pe cei doi ,politicieni expirati si infractori . I-am defaimat ?. A aparut legea ?. Promit ca nu te mai deranjez ,nene Dragos.

      • Încercați să vă autentificați cu contul de Fb, nu mai intru decât foarte rar să aprob comentarii, pentru că nu am timp și pentru că sunt foarte multe. Mulțumesc pentru înțelegere. 🙂

  • >