Armata e cu noi! Armata altui stat

în Starea nației / Starea zilei
27
octombrie
3'
0

Ați văzut? Mai vin niște soldați în România. Vreo mie de soldați din Portugalia.
Mă gândeam că, na, a fost ziua Armatei Române și poate a chemat și ea pe cineva, să facă cinste… Da, invitați, un suc, o prăjitură, taie tortul, îi cântă băieții ”La mulți ani”, apoi o duc în dormitor!
Dar nu, frate, se face brigada aia cu americani, cu germani, acum și cu portughezi.
Noi suntem cu alegerile, cu astea, belim fasolea la ăștia și prin spatele nostru trec tancuri, soldați, se cară armament. Alo, băieții, unde mergeți așa grăbiți?

Pare că toată treaba asta cu libertatea cu alegerile, cu poporul care decide e doar așa, un joc, ca să fim și noi ocupați cu ceva, să avem iluzia că suntem băgați în seamă.
De fapt, treburile se decid prin spatele nostru, cu armate, cu alea… Adică, pe bune, domnu’ Iohannis, domnu’ Băsescu înainte, măcar așa, de formă, ar fi trebuit să ne întrebați și pe noi: băi, băieții, ce ziceți dacă îi luăm în gazdă pe niște soldați. Nu mulți, câteva mii, acolo! Nu, nu sunt români, de prin alte părți, dar băieți cuminți, nefumători.

Ce fraier și eu, am crescut cu John Lennon, cu Give Peace a Chance, o lume fără arme, of, am pus botul ca fraierul!
Acuma nu mai înțeleg aia cu avioanele noastre. De ce naiba mai cumpărăm ciurucurile alea de avioane? Dacă tot vin băieții ăștia cu oameni și scule, ce mai căutăm și noi să cumpărăm 3-4 avioane din anii ‘70? Cred că n-au nici aer condiționat, n-au airbag-uri…

Da, deci asta voiam să vă spun: în timp ce noi ne certăm pe Facebook cu Dragnea, Alina și Nicușor Dan, în lumea reală vin soldații. Fără scandal, fără să tropăie, să bată pas de defilare. Cuminți.
Sper că vă simțiți în siguranță, da?
Pentru că, na, unde se simte omul mai protejat dacă nu la pușcărie? Vai de noi!


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Din când în când uităm ce vrem

>