Ce-am învățat noi de la 2016

Așadar, ce-am învățat noi în acest an. Sau ce-ar fi trebuit să învățăm?

Am învățat că și nemții sunt la fel de bine pregătiți pentru lupta împotriva teroriștilor ca și francezii. E liniștitor, e bine. Măcar știm că nu avem nicio nădejde.

Noi, românii, am învățat că democrația se face cu partide, cu vot și în Parlament. Și că țara se conduce în funcție de votul oamenilor. Greu de acceptat pentru mulți, care cred că democrația e bună când nu se bagă săracii și inculții s-o strice.

Am învățat că băiatul ăsta care a venit din Alexandria cu praf pe pantofi ca să conducă PSD-ul e așa, un mic dictator, căruia îi place să taie și să spânzure. Încercați prima oară pe cei de la PSD, domnu’ Dragnea, și dup-aia pe oameni! Mulțumim.

Am învățat cum să faci un parid să dispară. Nu, chiar nu e magie. Multă muncă, o habarnistă la conducere și o campanie electorală condusă de Ghiță Falcă. Da, e de tras, n-am zis că e ușor, dar uite că au reușit. Bravo!

Am învățat că domnul nostru președinte are principii. Câteodată le și aplică. Nu mereu, pentru că nu vrea să le uzeze. Dup-aia se strică și de unde să mai ia altele pe praful ăsta?

Am învățat că Traian Băsescu și regimul său au dispărut. În urma lor, pe lângă o profundă senzație de greață, a mai rămas și o trupă de comici: un bătrânel legănat care umblă cu niște unii după el prin parlament stârnind râsete.

Apoi, am învățat cam ce ne trebuie pentru a avea din nou o echipă națională de fotbal puternică: 11 oameni și un antrenor. Noroc cu fetele de la handbal, mulțimim pentru daruire și spectacol, dragilor!

Am mai învățat că nu învățăm cum trebuie. Știm asta de 27 de ani și totuși, deși toate guvernele au reformat sistemul, n-a ieșit nimic bun. Iar școala românească produce șomeri.

Am învățat în 2016 că, din păcate, 2015 avea dreptate: În România se poate muri din te miri ce. Pentru că asta face cel mai bine România: te omoară.

Bine, vom vedea în 2017 dacă am învățat ceva.