Am înnebunit, dar o ducem pe picioare

Ce ne trebuie nouă – nouă, oamenilor, cetățenilor, nu vorbesc aici de politicieni – ce ne trebuie deci e o perioadă de timp în care să ne readaptăm la normalitate, la logică, la bun-simț. Ba chiar, știți ce?, să redevenim demni cumva.
Să vă explic ce-am văzut în aceste zile și mi-am dat seama că avem o problemă aici.

S-a dat o ordonanță prin care se elimină scutirea plății contribuțiilor sociale și de sănătate pentru cei care câștigă peste 11 salarii minime. Și eu intru aici!
Să reformulez, că poate nu v-ați prins din prima: cei care câștigau peste 11 salarii minime erau scutiți de contribuții sociale și de sănătate peste ce aveau în plus.
O măsură luată de Boc. De fapt, de mințile reunite ale lui Boc și Băsescu. S-au gândit ei că e bine ca ăia care câștigau oricum mai mult să câștige și mai mult. Deci, nu scutim de la cei de la baza taxării, ci de la cei de la vârf. Nino, nino!

Ei bine, acum se normalizează…. – cum să-i zic altfel? – această tâmpenie. Mai exact: cei care câștigă foarte mult, peste 11 salarii minime, vor plăti contribuții sociale și de sănătate pentru toată suma. Ceea ce e normal, nu?

E, cum a fost tratată știrea într-o bună parte a presei? Cam așa: Guvernul PSD cu o mână dă, cu alta ia! Sau: Premierul Grindeanu anunță taxarea suplimentară a salariilor mari… Aaa, aa, cel mai tare titlu: ”Efecte devastatoare pentru cei cu salarii mari luate peste noapte la Palatul Victoria…”

Vă jur, mi se pare incredibil! Nu doar că e manipulare ieftină, pare pur și simplu că unii își bat joc de oameni, de cititori, de telespectatori, de public!
Așadar, să-i pui pe cei care câștigă foarte mult să dea același procent de contribuții sociale și sănătate precum cei cu salarii mici este văzut ca o discriminare, ca o bruscare, ca o suprataxare?…
Nu, serios, cred că am înnebunit. Am senzația că am înnebunit cu toții și ducem cumva pe picioare nebunia asta.