E despre CNA și educație, nu despre RTV și Antena 3

în Starea nației / Starea zilei
24
ianuarie
3'
0

E în regulă ca oamenii să fie revoltați de faptul că o instituție care susține că manifestanţii au fost plătiți pentru a-și duce câinii la protest poartă numele de „televiziune de ştiri”. Dar este o chestie care nu e normală: să se strige mereu „Să fie închiși, să fie executați!
RTV-ul și Antena 3 să fie rase, terminate, să nu rămână piatră pe piatră acolooo!” Wow! Ce-i asta?
RTV și Antena 3. Cele două televiziuni la un loc adună de zece ori publicul pe care-l strâng celelalte televiziuni „de știri”. „Da, Pătrarule, exploatând mizeria”, veți spune. Dar cum anume câştigă ele public este treaba lor. Nu la aceste televiziuni e problema.
<>
Să ne înțelegem: este un caz clar de a ne face dreptate singuri! Adică, exact ce încearcă PSD-ul să obţină cu ordonanțele alea. Cam tot aia e. „Hai să îi omorâm pe ăia, că mint, că dezinformează!” Nu e normal!
Firesc mi se pare să strigăm în gura mare: „Unde e CNA-ul? Unde e instituția care are rolul să sancționeze derapajele din audiovizual şi care ar fi trebuit să nu permită să se ajungă aici?”
<>
Observați cumva că exasperarea noastră vine doar din faptul că unele instituții nu funcționează? De ce ne-a scos din minţi hoția pentru atâta timp? Pentru că DNA-ul și Parchetul nu-şi făceau treaba, exact.
Orice mare frustrare de la nivelul societății pleacă din faptul că nu am construit cum trebuie instituții funcționale.
<>
Amintiți-vă, ani buni CNA-ul a fost o instituție pe care Băsescu a folosit-o în scopuri politice. Săptămânal, CNA-ul dădea amenzi peste amenzi, ba chiar a închis OTV-ul la un moment dat, făcându-i pe Dănuț și garsoniera lui să intre în Parlament. Apoi, s-a folosit de CNA şi Ponta. Eh, acum CNA-ul aproape că nu mai există: directorul instituţiei e trimis în judecată și aceasta este într-un haos total. Iată, pe scurt, povestea frustrării noastre.
<>
Deci, să strigăm ce trebuie: nu să moartă RTV-ul şi Antena 3 – ceea ce ar fi o prostie și e împotriva Constituției, împotriva democrației și a civilizației – ci să funcționeze CNA-ul! Iar școala, că de aici pleacă totul, să nu mai producă analfabeți funcțional, ci oameni care știu să schimbe canalul când văd mizerii.


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Noi și ei

>