Vremuri bune pentru eroi

în Starea nației / Starea zilei
23
martie
2'
0

Continuați-vă viața, comportați-vă normal, ieșiți la terase, mergeți la teatru și în restaurante. Doar așa le arătăm teroriștilor că nu ne-au învins!
Mda, par mai degrabă îndemnurile unei firme de turism, decât vorbele unui lider responsabil. Ce e cu prosteala asta? Le facem în ciudă, le arătăm că noi ne comportăm la fel, asta e ideea? Liderii lumii par a fi într-o continuă fază de negare: nuuu, lumea nu s-a schimbat, lumea e la fel cum o știm noi. De parcă teroriștii sunt niște cerșetori de atenție, iar noi îi ignorăm.

E ca și cum, dacă te îmbolnăvești de ceva, zici: aa, nu, nu mă duc la doctor, nu-mi schimb stilul de viață, păi ce, să creadă boala că m-a învins? Nuuu, nu sunt atât de prost. Știu eu că la un moment dat, boala, dacă vede că eu mă coport la fel, o să plece, mă voi vindeca, ideea e să nu o bag în seamă.

Altfel, ooo, da, avem o mare soluție, una pe care, de fapt, o tot aplicăm: mai mulți bani pentru înarmare, pentru dotări, bugete crescute! Este aceeași strategie care până acum, în Siria și toată zona aceea a condus la pace și a adus liniștea și prosperitatea oamenilor.

Cum naiba să nu vezi că lumea s-a schimbat? Și nu în bine, evident. Cum naiba să nu spui asta? Aa, ar fi o mare problemă, da, în acest caz pentru liderii occidentali și politica ultimilor 20 de ani. Și anume asumarea responsabilității pentru imaginea de azi a lumii.

Eh, nu, asta cu asumarea e grea! Mai bine haideți să zicem așa, haideți să ne spunem unii altora că nimic nu s-a întâmplat de fapt.
Ba chiar ar trebui să fim mândri de ceea ce se întâmplă: uitați-vă câți eroi apar, polițiști eroi, militari eroi, sunt vremuri bune, oricine poate fi erou cu puțin noroc… sau ghionion.

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Paaaa, România!