Pufuleți cu margarină

în Starea nației / Starea zilei
10
aprilie
2'
0

România are printre cele mai mari taxe din UE, puse pe salariul minim. Mai are rost să vă spun că, la noi, salariul minim e „foarte minim” comparativ cu celelate țări membre UE? Evident că nu.
Așadar, iată peisajul: taxe mari pe salarii minime foarte mici. Suntem pe locul al optulea în UE la taxare și pe penultima poziţie la salariul minim.
Foarte pe scurt, putem zice așa: „Frate, om câștiga noi puțin, dar măcar ni se opresc mulți bani.”
Studiul din care am luat aceste informații a fost realizat de firma de audit și consultanță KPMG România. Da, trebuie să precizez şi asta, că, dacă nu, poate apar de-ăia care întreabă flegmatici: „Dar cine zice asta?”
Și să nu vă imaginaţi că aceste cifre sunt ceva de dată recentă… Adică, vezi Doamne, nimeni nu știa asta și de-abia acum s-a descoperit că avem puțini bani, dar suntem taxați la greu. Nu, evident că e o chestie cunoscută de mult. După cum e evident că nimeni nu vorbește despre asta. Ba mai mult, securiștii deghizați în jurnaliști latră la cei care abordează subiectul…
Și știți ce va urma? După ce o să zică mai mulţi lucrurile astea pe la televizor, apărând interesele cetățenilor, nu pe ale corporațiilor, o să înceapă unii din politică: „domne, e inacceptabil, trebuie făcut ceva cu taxele”. Adică, se vor cățăra pe nemulțumirile oamenilor, știţi?
Exact cum se întâmplă acum cu oficialii Băncii Naționale care zic foarte serios: „domne, trebuie mărite salariile, mai ușor cu austeritatea!” Ceeeee?
Hei, băieții, astea sunt vorbele noastre. De ce le spuneţi voi fără să prezentați scuze? Voi le aveaţi pe alea cu: „să strângem cureaua, să macroeconomie, să lăsăm salariile cum sunt pentru că n-avem productivitate, suntem vai mama noastră”.
Da, rămâi șocat, îi auzi cum vorbesc așa, de parcă ne-au înnebunit cu asta ani întregi și noi am fost ăia care ziceau: „Nu, frate, lasă, e ok să câștigăm puțin, nouă ne place să fim săraci, să mâncăm pufuleți cu margarină.” Aoleu…


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Moartea ca mod de viață

>