Banii sunt pentru fraieri, noi vrem muncă

în Starea nației / Starea zilei
12
aprilie
3'
0

Ce suntem noi, românii? Nimic. Mai mult, vrem să fim tratați ca atare. Noi suntem ăia care mor de grija patronilor – ”să fie patronii bine, maică, doar așa o să ne fie și nouă”. Nuuu, noi nu vrem salarii mai mari. Noi nu merităm, noi suntem nimic, noi suntem niște corupți, niște leneși, iar femeile noastre sunt niște curve. Da!

Vedem statistici în care băncile din România au cel mai mare randament din UE după Ungaria, vedem cum se exportă profiturile, în loc să fie impozitate și banii să intre la buget, nu?… Ei bine, nu, nu asta ne interesează pe noi. ”Lasă, să ne dea și nouă niște bani, oricât, noi suntem mulțumiți, maică.”

Ne pleacă din țară creierele? Ce dacă, lasă, că rămân brațele de muncă. Dar nu ar fi bine, totuși, să le ținem cumva în țară, după ce noi le instruim, după ce investim în formarea lor? Vai, dar nu se poate așa ceva, ăsta e comunism. Acum e piață liberă, fiecare poate să plece unde vrea. Lasă-i să plece, dacă vor să plece! Păi, asta e, că nu pleacă pentru că vor, ci pentru că aici mor de foame!

Dacă te uiți în gura mare și proastă a unora, viitorul nostru ăsta trebuie să fie: sărăcie multă, muncă foarte multă, pe bani foarte puțini…
E bine să știm, să nu ne mai mințim atât, să nu ne mai amăgim.

Și încă ceva: haideți să nu mai dăm exemplul cu IT-ul românesc, care e ceva splendid, care e un model de reușită. IT-ul românesc e cel mai prost plătit din UE. Totul la noi e plătit mai prost sub amenințarea asta: ”bă, dacă nu vreți așa, cu chiloții în vine, plecăm”!

Să ne înțelegem, nu banii sunt de vină, nu banii cei mulți, pentru că ei asta caută peste tot: profit! Și eu tot asta caut toată ziua. E încă logica lumii în care trăim.
Problema suntem noi și cei pe care noi îi investim cu putere. Nouă ne place, frate, ne place așa, suntem masochiști. Lasă, mamă, că ne dă un loc de muncă, ciocu’ mic și fruntea în pământ, ca ghiocelu’!
Nu ne-am săturat să fim slugi? Nu vrem și noi să fim demni și să ne apărăm interesele, să fim cu adevărat o națiune?
Poate copiii noștri, poate copiii lor…


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Sfântul profit

>