Iar cumpărăm arme

în Starea nației / Starea zilei
24
aprilie
3'
0

Ăștia de la Armată, o să vedeți, la un moment dat o să fure din casă… pe bune, o să ia banii pe care i-am pus deoparte pentru pensionari și-o să-i spargă pe rachete, pe corvete, pe nebuniile lor second hand. Ce-aveți cu noi, serios…
Vineri a ieşit ministrul Apărării și a zis că o să cumpărăm niște rachete Patriot.
Așa, a scos-o de nicăieri. Șefule, ne mai întrebați și pe noi una, alta? Înainte mai ziceați… că ședință CSAT, că vrăjeală… Acuma direct, văd, mergeți, băgați mâna, luați bani și plecați la cumpărături.
Să nu ajungeți să vindeți din țară ca să vă luați arme, atât vă spun. Că mai știm noi vorbe de-astea: „Nu ne vindem țara, dar nici nu ni s-a oferit un preț bun!”
E plecat şi Iohannis, au spart ăștia cutia cu bani și s-au dus la târg, iau toate gioarsele. Mai bine cumpăraţi-vă mașinuțe, că-s mai ieftine decât rachetele, na, vă jucați și voi cu ce vă permiteți…
Au căzut în patima shopping-ului ăștia de la Apărare. Nu trece o lună să nu-și cumpere ceva. Am văzut că au făcut aplicații cu americanii la Smârdan. Iar în vară o să plece la aplicații în jurul Mării Negre, cu alte state, cică vor fi vreo 40 de mii de militari.
Mă, băieți, mă, faceți și voi aplicații pe-aci, pe la marginea Bucureștiului, că n-avem noi bani de mers la aplicații în străinătate. Ne petrecem concediile aici, la bugetari, la Eforie, nu mergem să dăm cu bombe unde e scump.
Aveți grijă să nu spargeți naibii ceva pe-acolo cu rachetele, să fim buni de plată dup-aia. Noi nu vă dăm niciun ban, rămâneți să spălați vase pe-acolo!
E foarte deranjant acest shopping de armament care nu are nimic de-a face cu societatea în întregul ei. Pur și simplu ne comunicați din când în când: „auziți, vedeți c-am mai luat 20 de rachete”. Iar noi suntem ca femeile alea exasperate: „Cornele, fi-ți-ar capu’ al… Doamne, iartă-mă, iar ai luat rachete? Și copilul noastru n-are pantofi să înceapă școala”…

Foto: Hotnews.ro


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Avem o datorie: să nu facem datorii

>