Iar n-am fost suficient de proști

în Starea nației / Starea zilei
04
mai
3'
0

I-ați văzut pe cei de la PSD azi, când au votat din nou amendamentele alea?
S-au abținut. Da, deci nu au mai votat „pentru”. Foarte ofticați, au ieșit de la comisie cu nasul pe sus, cu ochii dați peste cap, ceva de genul:
„Mamă, iar au sărit fraierii cu gura, iar s-au isterizat, ne-am săturat de atâta țărănie în România asta…”
Ooo, suntem supi, băieți? Nu v-a plăcut că s-a mișcat poporul în timp ce voi îl siluiați?
Să nu ne ziceți că tot voi sunteți supărați pe noi? E, uite, ați învățat ceva de la Băsescu, se vede că stați cu el bot în bot: el făcea așa, dacă vă amintiți – nu doar că nu accepta nicio critică din partea presei, dar şi trimitea ANAF-ul lui Blejnar sau procurorii peste jurnaliști! Eu am pățit asta, au pățit-o mulți.
Ați învățat ceva deci: vă supărați pe noi că oamenii nu sunt chiar atât de proști sau cum? Vă dezamăgesc cetățenii pentru că sunt ceva mai inteligenți decât credeați voi? Sau sunteți necăjiţi, aşa, în sensul că tot încercați, tot încercați și nu vă reușește? Bref, sunteți supărați că nu suntem noi chiar atât de proști sau că nu sunteți voi chiar atât de inteligenți? Hm, hai, luați-o pe-asta și mestecați-o.
Mi se pare halucinant că după fiecare porcărie pe care o faceți deveniți din ce în ce mai vedete, din ce în ce mai inabordabili, așa, din ce în ce mai încrezuți.
Pare, mai degrabă, că v-ați întors cu niște premii de pe undeva, nu că ați încercat să ne înșelați și nu v-a ieșit.
Pe bune, mă uitam azi la Șerban Nicolae: vorbea de zici că, mamă, ce dobitoci am fost, el tocmai ce ne scotea din sărăcie cu amendamentele alea, dar, mă rog, dacă suntem vite încălțate și nu vrem, aia e, pe el nu-l afectează cu nimic, tot noi o să avem de pierdut. Mă mir că, după ce a terminat de vorbit, nu a aruncat un scuipat spre cameră, în sictir, gen: „ptiu, proștilor!”


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

La mulți ani, preso!

>