Asumarea votului de către om

în Starea nației / Starea zilei
23
mai
3'
0

Legat de semnăturile pentru redefinirea familiei în Constituție și de parlamentarii noștri… Știți ce, cred că trebuie, e obligatoriu ca acest referendum să aibă loc. Și nu oricum, ci cu toți politicienii din partidele care au votat asta în Parlament asumându-și chestia cu familia tradiţională.
Ooo, da, vreau să-i văd în campanie electorală, mărșăluind prin Capitală, vreau să-i aud vorbind de pe scenă… să ne spună despre ce e vorba, cum au gândit, să ne povestească ei cum va arăta societatea noastră după această decizie, cum va fi ea mai bună pentru noi toți.
Da, pentru că în chestiunea asta toți merg pe burtă, se strecoară pe lângă ziduri, e incredibil. Deci, domnii parlamentari, vă rog io, un pas în față, haideți să explicăm puțin, haideți să ne asumăm un pic. Sau vă e rușine? Nu trebuie, bănuiesc că ați avut motive întemeiate pentru care ați votat chesita asta, nu?
Știți ce?, vrem să vă avem și noi înregistrați susţinând că o femeie care face un copil în afara căsătoriei nu formează o familie cu acel copil.
Da, şi să păstrăm înregistrările astea, iar, peste ani, să le dăm copiilor voştri să le asculte, copiilor voștri care vor fi atunci mari și mult, mult mai descuiați la minte și la suflet decât voi.
Ieșim din scorburi, da, domnii parlamentari? Am votat, ne asumăm.
Pentru că avem 3 milioane de semnături despre care nu știm cum au fost adunate și avem niște parlamentari care au votat pentru referendum, dar care nu au ieșit niciodată în fața noastră să ne zică de ce.
Aa, bineînțeles, avem și un BOR care spune că nu a avut niciun amestec în toată treaba asta, că oamenii au făcut singuri tot ce s-a făcut, le-a venit la oameni aşa, deodată…
Noi mai uităm, dar multe, multe legi se dau așa în Parlament: auzim la un moment dat că s-au vândut nu știu ce păduri sau nu știu ce fabrici ori că s-au făcut nu știu ce concesiuni. Aflăm întotdeauna dup-aia, târziu, și nimeni nu-i mai trage la răspundere pe cei care au votat. Aşa că de data asta să iasă în față, să-i vedem, să ne explice.
Ne-o asumăm pe-asta, da?


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Mirosul urât al instituțiilor

>