Ne-am luat avion, muică!

în Starea nației / Starea zilei
24
mai
3'
0

Aa, ne-am luat avion, ați văzut? Mă mir că nu s-a dat liber de la fabrici și uzine azi! Da, s-a dus la avion Dragnea, s-a dus Grindeanu, a mers și domnul Klemm, excelența sa, cum i se spune. S-au uitat prin avion: „da, domne, am dat un ban, dar e bun, e frumos… Are și aer condiționat, domnu’ pilot? Are, ăă? Parchează singur, boss?
E ful opșăn, ăă?”
Hai, mă, pe bune, nu poți să te bucuri așa că ai cumpărat un avion. Mai zic, dacă ne-am fi luat o țară, ceva, dar un avion?!
Au vorbit oamenii de la aeroport: ăă, vă place? Ne-am luat avion, bă! Bravo, bravo, domnu’ Dragnea.
Uite că-i mai ok când ne cumpărăm chestii… Dacă ar fi fost să construim noi avionul ăsta… dura vreo 500 de ani. Mamă, dacă am putea cumpăra nişte tuneluri de metrou, pfuuu, aur ar fi. Mâine le-am lua. Da’ n-ai cum, trebuie să le construiești.
Apropo, s-a mai amânat cu un an deschiderea metroului din Drumul Taberei. Io cred că, de fapt, nu s-a săpat deloc, ne mint ei aşa că mai au puțin. Dar e pământ acolo, altceva nimic, găuri de șobolani şi-atât.
Văzând cum s-au adunat mai marii țării la avion, m-am simţit ca în anii ’90, când venea câte unul din Germania cu o mașină nemțească, o răpciugă de mașină, o vechitură. Bă, tată, se strângea tot satul, să pună oamenii mâna, s-o atingă… La fel și ăştia ai noștri acum: lipsea doar să lovească în roata avionului cu piciorul și să frece cheile pe deget.
Aa, și mai e ceva care te scoate din minți, dacă te uiți prea mult la televizor. Peste tot pe unde merg ăștia – Grindeanu, Dragnea, Tăriceanu – hopa, reporterii cu întrebările alea: „Dar remanierea? Când o faceți? Dar despre grațiere ce mai ziceți? Credeți că deficitul?…”
Băi, băiatule, de 3 ori pe zi aceleași întrebări, de parcă am intrat într-un program de înnebunit oamenii de cap.

Foto: Mediafax


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Asumarea votului de către om

>