Iar ne-a luat boala cu șoselele

în Starea nației / Starea zilei
05
iunie
3'
0

Călătorind în ultima vreme foarte mult prin țară îmi dau seama că drumurile mai mult ne despart decât ne leagă. Drumurile noastre mai mult ne izolează, mai mult ne țin separați, ostaticii unor orașe de cele mai multe ori mizerabile, ruine ale megalomaniei ceaușiste, oameni care trăiesc pe niște insule de fapt, rupți de continent. Și continentul, în cazul de față, e lumea civilizată.

Și după bucăți de zeci, sute de kilometri de drum prin niște gropi incredibile, îți spui: ”Dă-le, mă, încolo de drumuri, mama lor, cât de greu poate să fie să facem niște drumuri decente?” De 27 de ani, vin la putere tot felul de imbecili care știu că ne dorim niște drumuri ca să ne dezvolta. E, ei folosesc asta și ne mint pur și simplu. Desenează autostrăzi la televizor fără a avea nici cea mai mică intenție de a se apuca de treabă.
Și ați văzut că pe noi ne tulbură orice… ce vorbești, frate, dacă adie puțin vântu, aia e, ne dă înapoi cu 10 ani totul. Istoria noastră este una a scuzelor despre cum să nu faci o țară.

Am obosit, am obosit să ne tot întrebăm “Bă, da’ cât de greu o fi să faci niște drumuri?”… Închideți, mă, țara! Pe bune: țară în lucru, Țară închisă pentru renovare, Țară în construcție… dar gata, că nu se ajunge niciunde. Se vor sălbăticii oamenii, o țară de deprimați care nu doar că nu pot circula pe șosele, dar atunci când o fac îi mai și omoară vreun tir sau se ciocnesc între ei. Nu mai vorbesc de cum ne distrugem mașinile.

Nu-mi place asta cu teoria conspirației, dar și cu drumurile pare că suntem în aceeași situație în care ne aflăm cu Educația. De 27 de ani, țara ne vrea proști, pentru a ne putea controla votul. Ei bine, pare că tot de-aia n-avem nici drumuri. Ca să fim ținuți și în sărăcie. Nu era de ajuns că suntem proști, trebuie să fim și săraci, ca să putem fi conduși de niște incompetenți. Nu, nu e vorba de politicieni, și de cei care-i controlează pe politicieni.
Culmea e că-n loc să-i luăm de gulere pe ăștia care ne conduc, tot noi le găsim scuze. Poate că ne merităm soarta, nu?

Foto: newsar.ro


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Dansând pe ruinele educației

>