Suntem proștii unor proști

în Starea nației / Starea zilei
15
iunie
3'
0

Când l-ați auzit pe Grindeanu că nu demisionează, n-ați avut reacția asta: ”Bravo, mă, bine le-a făcut ăsta! Le-a dat peste bot.”
Îmi imaginam ce-a gândit Grindeanu: ”bă, am acceptat multe, am înghițit multe, cu Ordonanța 13, cu multe…Am acceptat și să fiu făcut marionetă și așa mai departe. Bă, da’ știi ce?, e prea mult. Nu te urci cu picioarele pe mine.
L-am văzut pe premier ca pe un om slab care se răscoală: ”Gata, ajunge!” Și te bucuri când vezi asta, e normal, ții cu cel slab.

Dar apoi mi-am dat seama că de fiecare dată în astfel de situații ne bucurăm ca fraierii. Mă rog, pe de altă parte, se poate ca aceasta să fie singura răzbunare pe care o mai avem la îndemână: să-i vedem că-și dau în cap.

Lucru clar, dincolo de orice dubiu, toți își bat joc de noi. Ăsta, Dragnea, ne minte așa, ca pe ultimii dobitoci: acum 3 săptămâni guvernul era foarte bun, totul era perfect, iar acum ne prezintă un dezastru. Pe bune, îți vine să-l întrebi: Nu ți-e, măi, omule, rușine? Nu ți-e, ăă?

Iar Grindeanu, auzi la el de ce nu demisionează: ca să fie sigur că puterea rămâne la PSD. Ne-ai spart, premierule! Dacă mi-ai fi dat una de-aia, să-mi stingi lumina, cum și-a luat-o Boureanu de la acel polițist, m-aș fi simțit mai bine.

Adică el luptă ca Dragnea să pună un alt premier de la PSD. Asta după a zis că Dragnea vrea toată puterea la el și, deci, e nociv. Atunci cum poți să spui că nu-ți dai demisia doar pentru ca Iohannis să-i dea lui Dragnea puterea de-a pune un alt premier? Ce prosteală…
Practic, oamenii ăștia nu-ți dau, de fapt, nicio șansă de-a crede puțin în acțiunile sau în vorbele lor. E ca și cum ar începe fiecare propoziție cu: Iar acum o să vă zic o altă minciună…

Haideți, băieți, ne-am mai trezit și noi, nu mai puteți să ne mințiți chiar oricum. Mințiți-ne mai frumos! Uitați-vă în Europa, s-a mai schimbat vrăjeala, voi tot cu de-asta veche veniți?


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

A 8-a minciună a lumii

>