Defect în lanț

în Starea nației / Starea zilei
19
iunie
3'
0

E inacceptabil. Ce? Totul.
E inadmisibil să existe un președinte de partid ca Dragnea, care să conducă partidul ca pe propria vilă din Teleorman. Nu înțelegem, nu înțelegem asta: mereu se creează reacții în lanț. Orice porcărie, orice compromis provoacă situaţii din ce în ce mai bolnave. De aceea e bine să respectăm în politică niște condiții de integritate. Ele trebuie nu doar să existe, ci și să funcționeze.
Nu se ajungea aici dacă Dragnea nu ar fi fost condamnat penal. Pentru că nu ar fi forțat atât schimbarea legilor cu abuzul în serviciu și grațierea, nu ar fi scos oamenii în stradă… Și mai e ceva: dacă era premier, Dragnea nu ar mai fi stat cu ochii pe guvern ca un paznic nebun, de teamă ca, vezi Doamne, să nu o ia razna. Ei bine, uite că exact asta s-a întâmplat.
Bun. Şi-atunci ideea e că, dacă eşti condamnat, trebuie să te retragi măcar pentru o vreme.
Lucrurile sunt inacceptabile și în partea cealaltă. Ce enormitate mai mare decât ca alianța care te-a pus premier să-ți retragă sprijinul și tu să rămâi în funcție? Este împotriva oricărei cutume democratice. Aia cu „Eu nu sunt premierul PSD, eu sunt premierul României” e o tâmpenie, o prostie. De ce nu ai fost, nene, premierul României venind independent așa, cu trenul de Timișoara? Pentru că nu se poate!
Ei bine, și oamenii zic: „Lasă-l, frate, să reziste, noi ținem cu Grindeanu!”
De ce credeți că-l susțin mulți pe Grindeanu? Ca să guverneze? Nu, deloc. Ca să-i dea în goarnă lui Dragnea, asta e explicaţia. Pentru că Dragnea e omul ăla condamnat penal care a rămas în funcția de președinte de partid.
Și iată cum o prostie – Dragnea care nu a vrut să plece – conduce la o nouă idioţenie: un premier fără susținere, dar care nu renunţă nicicum și îndrugă tot felul de absurdităţi. Logica s-a împușcat în România, săptămâna trecută!
Iar noi, ce credeți că facem: păi, simplu, intrăm în joc și iar credem că unul e bun şi celălalt e rău. Nu, de fapt pe unul îl disprețuim mai mult, motiv pentru care îl alegem pe el să joace rolul negativ.


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Suntem proștii unor proști

>