Port ilegal de țară

în Starea nației / Starea zilei
22
iunie
3'
0

Uitându-mă la circul de azi, văzându-i pe cei care și-au retras demisiile, analizând apoi întreaga discuție pe legi, ascultându-i pe miniștri… am avut așa, o revelație: băi, dacă oamenii ăştia sunt atât de proști în tot ce ține de politică, de economie, de înțelegerea societății, de ce n-ar fi, frate, la fel de bătuți în cap și în chestii legislative?
Nu vedeți că la noi legile sunt date la plesneală, fiecare le interpretează cum vrea, fiecare înțelege din ele ce vrea, fiecare le aplică așa cum îl taie capul. Și apoi te trezești că, pe aceeași lege, unii au dosare, alții nu…
Și, gândindu-mă la toate astea, la cât de laxe sunt legile noastre, la cum toată lumea se gândește mai degrabă cum să le ocolească, decât cum să le respecte, la un moment dat a înghețat sângele în mine: dacă România o fi ilegală, mi-am zis?
Deci, băieții ăștia nu sunt buni la nimic… Atunci de ce s-ar pricepe la chestii legale? Îmi imaginez așa, că o să vină un control, ceva… un control de-ăsta pe țări, să se verifice dacă țările sunt în regulă, cum e la oameni, știţi?: „Domne, dați-ne buletinul, actele toate, certificat de naștere, carnet de conducere, certificat de căsătorie…” Aşadar, să se facă un control de-ăsta pentru România. Cred că ne găsesc ăia varză pe acte, un haos… Or să ne întrebe:
– Vi le-a făcut un copil?
– Nuu, noi le-am gândit, de ce?
– Ne pare rău, coborâți din țara asta și vă rugăm să ne urmați la sediul mondial al țărilor. Așa ceva nu se poate!
Pac, jos plăcuța de înmatriculare a României, sus cu ea pe rampă.
Noi ne jucăm aici între noi, facem legi, ne dăm amenzi, ne băgăm la pușcărie, ăștia, în Parlament, tot semnează legi… Dar, dacă ne-o lua cineva la bani mărunți vreodată, vă zic, o să ne închidă țara și o s-o scoată la licitație.


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Iar suntem patrioți

>