Politică de clanuri interlope

în Starea nației / Starea zilei
26
iunie
2'
0

Ce bine că realitatea nu pleacă atât de mult urechea la prostiile lor, la aiurelile lor! Ați observat că la noi toate scandalurile sunt cu bomba atomică pe masă?
N-a existat vreo dispută care să conducă la discuții și după o vreme – o săptămână, două – să se încheie pentru că oamenii au stat de vorbă şi au ajuns la o concluzie.
Nu, tată, la noi e direct cu lovitură de stat, toți sunt naziști sau staliniști, toți prăbușesc țara, fiecare guvern e cel mai nenorocit din istoria țărișoarei, un partid e criminal, altul e o ciumă…
Mare noroc avem că istoria nu mai pune botul la ce zic oamenii ăștia, că economia nu-i bagă în seamă cu tâmpeniile lor mai mult decât e nevoie…
Și că leul, după o zgâlțâitură de câteva zile, își revine de fiecare dată ca după o mică răceală.
Ce ființe isterice ne conduc! Ce indivizi prăpăstioși! Ce prefăcuți, ce mincinoși!
Cum să stai toată ziua cu Apocalipsa în gură? Se fură alegerile, e lovitură de palat, Serviciile stăpânesc țara, străinii urmăresc să ne distrugă pe noi, pe români, să ne radă de pe harta lumii, să ne șteargă numele din cartea de istorie… niii, mă, nebunilor!
Politica noastră e o listă de catastrofe, o carte a dezastrelor… De fapt, se joacă un teatru imens, așa știu ei să mintă, așa văd ei viața politică, așa înțeleg ei critica în Parlament.
Fiind inculți politic – pentru că mai toți sunt necitiți, agramați – ce critici să facă?
Așa că apelează la teamă, la frică! Îi sperie pe oameni și ei pozează în salvatori. Asta e tot ce știu politicienii noștri.
Păi, mai bine facem politică apelând la clanuri interlope. La fel procedează și ele cu taxa de protecție: îți sparg magazinul de câteva ori, după care vin și-ți oferă protecție.


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Port ilegal de țară

>