Servicii… Servicii cât vezi cu ochii

în Starea nației / Starea zilei
27
iunie
3'
0

A dat SRI-ul un comunicat. Băieții sunt foarte buni la comunicate: au ceva din claritatea lui Iliescu și din mecla nevinovată a lu’ Băse când zicea că nu a lovit copilul nici cu… nici cu…
Ce zice comnicatul: „SRI îşi reafirmă determinarea de a rămâne echidistant.” Își reafirmă determinarea… Din formularea asta, deduci că SRI-ul se luptă cu o dependență foarte nasoală, iar comunicatul ăsta face parte cumva din terapie.
Așa zicea și taică-miu, Dumnezeu să-l odihnească, atunci când voia să se lase de băutură, că e foarte hotărât să rămână treaz. Îl ținea câteodată chiar și o săptămână „determinarea” asta. Deci, cu vreo 6 zile mai mult decât rezistă sereiștii fără să se bage unde nu le dă voie legea.
Suntem alături de voi, băieți! Haideți, că se poate! Spuneți după mine: „Sunt SRI și nu mai trebuie să mă implic în politică, în justiție și-n presă!”
Foarte amuzantă asta: e plină societatea de probe ale amestecului serviciilor în politică, iar ăştia ies de fiecare dată cu un comunicat în care zic simplu: „Nu, nu e adevărat!”
Serios? Ideea e să ne demontați probele, nu să răspundeţi „Ba nu!”
Aşadar, care a fost faza cu Maior la Oprea acasă, Laura Codruţa Kovesi fiind şi ea acolo, ăă? Aa, știm, prietenie. Cum a fost cu Florian Coldea și cu dosarele pe care le făcea la DNA? Ce ne ziceţi despre chestia cu procurorii din țară care nu aveau voie să lucreze decât în legătură cu SRI-ul? O să răspundeţi la toate că nu-i adevărat și aia e, ă?
Ce stupid e totul legat de aceste Servicii… Ăia, la ședința PSD, l-au întrebat pe Tudose dacă e securist. Ce credeți că a zis omul? N-o să vă vină să credeți… A spus: „Nu!” Uf, ce ușurare! Aveam niște suspiciuni, așa, că o fi securache, dar nu e, doar a zis el că nu este. Super, atunci nu e.
Vestea bună e că discutăm despre asta, despre cât de mult dăunează democrației implicarea serviciilor în politică, în justiție, în presă, în economie. Vestea proastă e că tare mi-e că sunt doar discuții…


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Politică de clanuri interlope

>