Suntem cu toții în Servicii, dar nu știm

în Starea nației / Starea zilei
30
iunie
2'
2

Știți cum sunt Serviciile. Exact cum este și capitalul, exact cum sunt banii din investiții. Se extind cât le permiți. Dacă le permiți totul, vor face totul.
Dacă te vor putea pune cu botul pe labe definitiv, asta vor face.
Dacă nu protestezei, dacă nu te asociezi împotriva lor, devin abuzive. E în natura lor să fie abuzive. De ce? Pentru că au o putere imensă și pentru că stă în natura lor să se multiplice, să se extindă, să stăpânească mai mult.

Știm cu toții că nu există capitalism fără acest “mai mult”, fără “profit”, din ce în ce mai mult profit de la an la an. Exact așa se comportă și serviciile.
Pot șantaja? O vor face. Pot corupe? O vor face.
Se întind de fiecare dată până unde li se permite.

Ăn acest moment, Serviciilor li se permite enorm în România. Comisia de control din parlament este practic a lor. Despre afacerile SRI nu se știe nimic.
Ați văzut la americani, cum dau ăia în Senat cu serviciile de toți pereții? La noi, rapoartele SRI sunt niște minciuni sfruntate. Atunci când sunt, pentru că, de obicei, SRI nu prezintă nici un raport în Parlament.

Să ne înțelegem, nu acum a început abuzul Serviciilor. Nici vorbă. E evident că au jucat în alegeri timp de 27 de ani, e evident că au oameni peste tot. Nu putem să ne comportăm ca și cum nimic nu s-a întâmplat, după care să venim și să spunem: vai, dar e inacceptabil! E ceea ce fac acum serviciile.
Păi, e inacceptabil de mult timp, tipilor, nu de acum.

Serviciile sunt atât de implicate în tot și-n toate în România de azi încât îi poți auzi pe unii români urlând câteodată din senin. Știți de ce? Pentru că și-au dat seama că sunt securiști de ani de zile, dar nu știau. Atât de infiltrate sunt Serviciile.

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Râdem, dar o să plătim